Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 14:23 |

Saopćenje za javnost Jerka Ivankovića Lijanovića

FENA Saopćenje

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za Predsjeništvo BiH Jerko Ivanković Lijanović danas je u sklopu Cazinskog sajma 2018. posjetio i izložbu životinja gdje se družio i razgovarao sa mnogobrojnim prisutnim stanovnicima iz ovog kraja.

Vrijedni Krajišnici vidno su razočarani aktuelnom vlasti s obzirom da Krajina važi za mjesto s velikim potencijalom za razvoj privrede i poljoprivrede te proizvodnju kvalitetne domaće hrane, a aktuelne vlasti svakim danom uništavaju sve u ovom kraju.

Mnogi od prisutnih poljoprivrednika prisjetili su se mandata Jerke Ivankvića Lijanovića kao ministra od 2011. do 2015. godine.

''Za vrijeme ministra Lijanovića poticaji su bili i 40KM po grlu za ovce i janjad, poticaje za mlijeko je bio povećao sa 16KF na 30KF, a sada je novi ministar to sve ukinuo i prepolovio, nas male proizvođače sada su ograničili s poticajima maksimalnim od 6.000KM što nas jedino može potaknuti da prestanemo proizvoditi i da odemo iz svoje domovine, da mlijeko proizvodimo za druge koje će BiH onda uvoditi što je ravno katastrofi'', poručio je mladi poljoprivredni proizvođać Alen Čizmić koji je ujedno i kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona na listi Narodne strake Radom za boljitak. ''Aktuelna vlast me je natjerala i da se sam kandidujem kako bi mogao za sebe i sve svoje vrijedne Krajišnike stvoriti bolje uslove i boljitak'', zaključio je Čizmić.

''Srce mi je puno kada vidim stanovnike iz Krajine koliko su vrijedni i koliko zaista žele sačuvati i iskoristiti naša prirodna bogastva. Međutim s druge strane srce me zaboli kada čujem njihove tužne priče. Djeca im svakim danom odlaze u inostranstvo. Ostavljaju svoje prazne sobe u svojim kućama kako bi u tuđini za druge proizvodili mlijeko i hranu koju mi nažalost uvozimo i kako bi sobe plačali u tuđim državama po 500 eura i više.

Od srca sam zahvalan svima koji su prepoznali Program za 10 Narodne stranke Radom za boljitak kao jedinu alternativu za neophodne i željno očekivane promjene koje ćemo napraviti nakon moje pobjede 7.10. u savezništvu sa stanovnicima iz cijele FBiH'', poručio je Jerko Ivanković Lijanović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Protiv Ivankovića Lijanovića dva odvojena krivična postupka

Jerko Ivanković Lijanović oslobođen optužbi

Jerko Ivanković-Lijanović: Nisam kriv, po pravdu ću ići do kraja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo