Servisne informacije     | 23.09.2018. 14:46 |

U BiH sutra pretežno oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Poslije podne prestanak padavina u Krajini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovni jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Kiša se očekuje sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Vjetar u Bosni u jutarnjim satima i prije podne slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Posavini, Krajini i na sjeveroistoku Bosne sa jakim udarima, a u ostatku dana slab promjenjivog smjera. U Hercegovini, veći dio dana, umjerena do jaka bura.

Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 11 do 17, na jugu od 21 do 27 stepeni Celzijusa. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padavine postepeno prestaju prema kraju dana. Temperatura zraka između 13 i 17 stepeni. Tokom poslijepodneva temperatura u padu.

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je bilo magle.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 14; Bihać 21; Sanski Most 22; Banja Luka, Gradačac 23; Brčko, Ivan Sedlo, Srebrenica 24; Bijeljina, Doboj, Sokolac 25; Bugojno, Livno, Tuzla, Zvornik 26; Sarajevo, Trebinje 28, te Mostar 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zimska sezona 2023.-2024. približno topla kao prošla, padavine iznad prosjeka

U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme

Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo