Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 16:40 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Kandidati Demokratske fronte i Građanskog saveza za organe zakonodavne vlasti s područja Kantona Sarajevo družili su se s građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom kandidati su svim zainteresovanim građanima predstavili ciljeve za koje će se DF i GS zalagati ukoliko budu dio vlasti nakon izbora.

Građani su između svih prisutnih kandidata imali priliku da razgovaraju s potpredsjednikom Federacije BiH i kandidatom DF-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Milanom Dunovićem, zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i kandidatom za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dženanom Đonlagićem, bivšim ministrom za kulturu i sport Kantona Sarajevo i kandidatom DF-a za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 411, Samerom Rešidatom.
Među kandidatima su bili i predsjednik Građanskog Saveza Nihad Čolpa koji je također nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 407, te predsjednik Kantonalnog odbora DF-a i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Sead Milavica.

Upravo je Milavica predstavio osnovne programske smjernice DF-a u svom djelovanju za naredni mandatni period. Naslanjajući se na predizborni program koalicije DF-GS „Pobjednička BiH“, kantonalni zastupnici DF-a će najviše pažnje obratiti na infrastrukturne projekte kao osnovu razvoja Kantona, dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima u okviru svih zdravstvenih ustanova sa zdravstvenom knjižicom kako bi se smanjile liste čekanja i troškovi, te primijeniti jedinstvena rješenja kada je u pitanju poboljšanje sigurnosnog stanja.

U narednih nekoliko dana javnost putem medija i građani na ulici putem promotivnih pultova će se upoznati s konkretnim rješenjima u većini prioritetnih područja djelovanja DF-a u Kantonu Sarajevo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'