FENA biznis     | 24.09.2018. 09:30 |

Još ovaj tjedan se možeš prijaviti na stručnu praksu u SAD-u

FENA Saopćenje

Stručna praksa u poduzećima prema vlastitim preferencijama, obilasci najzanimljivijih dijelova savezne države Ohio i upoznavanje američkog stila života mogu obilježiti tvoje vrijeme tijekom svibnja sljedeće godine! Ukoliko si student nekog od fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta Džemal Bijedić, Univerziteta u Banjoj Luci ili Univerziteta u Sarajevu, još ovaj tjedan se možeš prijaviti na međunarodni program razmjene koji INTERA Tehnološki Park već drugu godinu zaredom implementira s institucijama iz Daytona, jednog od najvećih gradova savezne američke države Ohio.

Drugi ciklus razmjene studenata, koji će se, kako je gore navedeno, odvijati u drugoj polovici svibnja sljedeće godine, obilježit će obavljanje stručnih praksi u poduzećima u Daytonu u skladu s preferencijama izabranih studenata kako bi stekli stvarno radno iskustvo koje će im olakšati izlazak na tržište rada nakon trenutka diplomiranja. Studenti će ponovno, osim stjecanja praktičnog iskustva, kroz gotovo dvadeset dana imati priliku upoznati sve aspekte života u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Jedno od životnih iskustava koje ću sigurno pamtiti duboko u starost. Pamtit ću ga zbog predivnih ljudi koje sam upoznao, mnogih priča i savjeta koje sam čuo od značajnih ljudi, zbog mnogo različitih aktivnosti koje sam mogao iskusiti samo u SAD-u. Za jednog mladog momka iz naše male BiH otići u ogromnu Ameriku je bila prilika koja će sigurno utjecati na moj daljni razvoj u životu!“, ovim je riječima svoje iskustvo opisao Nikola Drežnjak, prošlogodišnji sudionik razmjene.

Svi zainteresirani studenti, koji žele proživjeti slično iskustvo, mogu se prijaviti do nedjelje, 30.9.2018. godine do 23:59h slanjem životopisa i motivacijskog pisma na engleskom jeziku na dayton@intera.ba. Nakon zatvaranja prijava, provest će se selekcijski proces kako bi priliku za odlazak u SAD dobila po dva najbolja prijavljena studenta iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva. Prilikom selekcijskog procesa, prednost će imati studenti ekonomskih fakulteta te oni s adekvatnom razinom znanja engleskog jezika, a svim izabranim studentima će, zahvaljujući partnerima, biti pokriveni troškovi avionske karte i osiguran smještaj u američkim obiteljima.

I ovaj ciklus razmjene, kao i prethodni, provodi se u suradnji s institucijama Grad Dayton i Dayton Sister City Committee uz financijsku podršku poduzeća Telemach.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo