Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.09.2018. 11:42 |

Rusija u roku od dvije sedmice isporučuje Siriji moderni sistem S-300

FENA Internet

MOSKVA, 24. septembra (FENA) - Rusija će u roku od dvije sedmice dovršiti isporuku Damasku modernog sistema protuzračne odbrane S-300, koji je ranije suspendiran na zahtjev Izraela.

Kremlj se sada na taj potez odlučio nakon rušenja ruskog vojnog aviona Il-20, uslijed zračnog napada izraelskih lovaca na sirijske mete.

Ruski avion je greškom pogodio sirijski protuzračni sistem S-200, a Rusija krivi Izrael za to obrazlažući da su se njihovi avioni krili iza Il-20.

Moskva je optužila Izrael da ih nije obavijestio o predstojećem napadu na ciljeve u Siriji, što je rezultiralo rušenjem ruskog aviona.

Ruski predsjednik Vladimir naredio je ministarstvu odbrane da poduzme nekoliko mjera kao odgovor na incident, prenosi RT.

Sistem S-300 je razvijen kao odbrana od aviona i krstarećih projektila za sovjetsku protuzračnu obranu. S vremenom su razvijene i verzije koje su mogle presretati balističke projektile.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija intenzivira napade na ukrajinska skladišta sa oružjem

Ukrajina tvrdi da Rusija ima između 20.000 i 25.000 vojnika za napad na grad Časiv Jara

Ruski sud osudio u odsutnosti glasnogovornika Mete na šest godina zatvora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta