Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 12:18 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović položio kamen temeljac za novu zgradu Farmaceutskog fakulteta

Farmaceutski fakultet postoji sedam godina i najmlađi je dio Sveučilišta u Mostaru, djeluje u prostorima Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Novi objekt Farmaceutskog fakulteta bit će u krugu SKB Mostar, gdje su jutros hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, rektor Sveučilišta u Mostaru, Zoran Tomić, dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić i ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić, položili kamen temeljac za novu zgradu.

Obraćajući se nazočnima, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, čestitao je svima koji su sudjelovali, projektirali i osmislili ovaj projekat i osmislili ga na način da bude svima na ponos.

-Pozdravljam sve vas koji ste iz domene zdravstva u funkcijama vlasti od županije, poseban pozdrav predjsedniku Vlade HNŽ-a dr. Hercegu, razini Federacije gdje uistinu bez naših ministara i resornog ministarstva koje je upravo predstavnik i Sveučilišnog centra i našeg Sveučilišta u Mostaru, teško bi pratili ovaj projekt, istaknuo je dr. Čović, te naglasio kako: „Svi zajedno činimo jedno veliko zajedništvo koje može iznjeti na svojim leđima ovakve projekte“.

Predsjednik Čović uputio je zahvalu i prof. Moniki Tomić što je iznjela sve probleme koje je imala na ovom putu.

-Već 7 godina imamo ustanovljen naš Fakultet farmacije na Sveučilištu u Mostaru i danas možemo kazati da krećemo u jedan veliki projekt transformiranja odnosa na našem Sveučilištu i uopće kada je u pitanju naše zdravstvo vezano za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Naše Sveučilište i naša bolnica su osnova našeg razvoja i ako pogledate naše planove, malo smo više angažirani ovih dana oko politike, vidjet će te u svakom dijelu prepoznat će te i ovaj dio zdravstvene kulture, koja bi prije svega trebala pružiti nama jednu zavidnu uslugu, a s druge strane svim liječnicima i onima koji su dio zdravstva osigurati da rade u mnogo boljim uvjetima, naglasio je dr. Čović te poručio kako se na ovom projektu neće stati: „Znam što ste još osmislili ovdje i to bi bila poruka izvrsnosti“.

-Potičem sve, prije svega vas unutar zajednice, nastavite s procesom integracije, taj put nema povratka, samo ga treba dovući do savršenstva, da jednostavno istim standardima imamo mogućnost da pored ove tri generacije na farmaciji izvedete još mnoge generacije jer medicina je posebno mjesto bez kojeg ne bi mogla funkcionirati Sveučilišna klinička bolnica Mostar, poručio je predsjednik Čović.

Poslao je hrvatski član Predsjedništva BiH i poruku ohrabrenja svima koji vežu za medicinu: „Imate uz sebe svu politiku hrvatskog naroda na svim razinama, sve nas koji moramo skrbiti za ono što radimo, da ovi segmenti života zažive i da naši ljudi nemaju razloga tražiti usluge koje možemo dobiti u Mostaru od onih kadrovskih, ali i onih drugih, izvan BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo