Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 13:53 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Stranke za BiH i kanditat za člana Predsjedništva BiH susreo se sinoć sa više od 1.500 članova i simpatizera Stranke u Šerićima kod Živinica, među kojima je bilo najviše rudara. To je i usmjerilo tok vrlo konkretnog razgovora predsjednika Stranke i učesnika skupa kojima je Jerlagić, između ostalog, rekao:

-Ukoliko podržite moj izbor za člana Predsjedništva BiH čvrsto vam obećavam da ću nastaviti posao koji sam započeo prije više od deset godina a riječ je o prisajedinjenju sedam rudnika Elektroprivredi BiH, čiji sam tada bio direktor. Nažalost, taj proces poboljšanja materijalnih i radno sigurnosnih mjera za rudare proteklih osam godina je u zastoju, gotovo da je obustavljen, rudnici su stali na proizvodnji od prije desetak godina. A bez materijalno zadovoljnih rudara, bez stvorenih sigurnijih uslova za rad moraćemo se upitati da li će budući Blok 7 TE Tuzla imati dovoljno uglja za nesmetan rad, da li će rudnici „Kreka“sa sadašnjim nivoom proizvodne savremenosti uspjeti obezbijediti TE neophodnih tri miliona tona uglja...rekao je Jerlagić i dodao:

 - To će biti moj prioritet, prioritet i svih izabranih članova Stranke za ostale nivoe vlasti, ali ništa manje pažnje i aktivnosti nećemo posvetiti zapošljavanju mladih, obrazovanju, zdravstvu, razvoju poljoprivrede, položaju penzionera, investicionim ulaganjima... Sve to smo ugradili u našu predizbornu platformu, simbolično nazvanu PROBOJ, sa gotovo kompletnim prijedlozima njihovog ostvarenja  za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, za poboljšanje njihovog sada, izuzev pojedinaca,  mizernog standarda, rekao je Jerlagić.

Na višesatnom skupu, koji je protekao u „radnoj atmosferi“, protkanoj konkretnim pitanjima i odgovorima predstavljeno je i nekoliko članova Stranke, kanditata za državnu, federalnu i kantonalnu vlast, koji su u svojim obraćanjima u potpunosti podržali stavova predsjednika Stranke, predizbornu platformu i, takođe, čvrsto obećali da će dosljedno raditi na realizaciji onoga što su obećali biračima. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'