Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 15:34 |

Saopćenje za javnost Novi bošnjački pokret

FENA Saopćenje

“Novi bošnjački pokret odlučio je na sjednici Predsjedništva da raskine predizbornu koaliciju s Nezavisnim blokom, koja je potpisana na dan 14. juni 2018. godine.
Razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želi dati legitimitet načinu, na koji Nezavisni blok sprovodi svoje predizborne aktivnosti – uz pijanke i konzumiranje alkohola.

Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu, ni pogledu, u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovjesti.

Politika se mora voditi s jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku, odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi. 
Ovaj čin nije kompatibilan s našim etičkim kodeksom, a u dokumentu koji smo potpisali jasno je precizirano da će bilo kakavo kršenje etičkom kodeksa biti kažnjivo raskidom ugovora. Mirsad Ćosić, predsjednik Novog Bošnjačkog pokreta.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nezavisni blok i Novi bošnjački pokret do kraja juna definišu izbornu saradnju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu