Regija     | 24.09.2018. 17:49 |

RH: Valovi visoki do pet metara, na Biokovu temperatura pala na 3,3 stupnja

FENA Agencije

SPLIT, 24. rujna (FENA) - Zbog snažnih udara bure i valova koji su na Jadranu mjestimice dosezali i pet metara, u ponedjeljak poslijepodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stupnjeva, a na Biokovu su izmjerena 3,3 Celzijeva stupnja.  

"Otkazane su trajektne linije Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik", rekla je za Hinu voditeljice agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Po njezinim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s otocima.

Snažni vjetar i jaka kiša u Splitu su poslijepodne izazvali prometne gužve i zastoje, a na više mjesta bilo je prevrnutih kontejnera te odlomljenih grana. Splitska je policija izvijestila kako je zbog jakog vjetra za prvu skupinu vozila zatvorena cesta Solin-Klis.

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je poslijepodne i Makarsko primorje. Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni promet Sumartin-Makarska, vjetar otežava cestovni promet na prijevoju Dupcima kod Brela, a zbog mokrih kolnika i mogućih bočnih udara vjetra, vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se poslijepodne na 14 Celzijevih stupnjeva, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišemu biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 Celzijeva stupnja, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom