Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 22:42 |

Priopćenje za javnost NDP-a

FENA Saopćenje

Narod nije stvarao policiju zbog jedne stranke i pojedinaca koji bi vladali uz pomoć stranačkih falangi. Istorija je pokazala da svako ko je vladao strahom, vladavinu je završio u strahu, poručio je večeras na Laušu predsjednik NDP-a Dragan Čavić, koji se obratio velikom broju građana okupljenih na tribini Saveza za pobjedu u ovoj banjalučkoj mjesnoj zajednici.

Čavić dodaje da griješe svi oni koji misle da je pred izbore moguće isprepadati građane Banjaluke, a naročito, kako je rekao,”slobodarskog Lauša u kojem nema kuće da neko iz nje nije bio borac u ratu.

”Poslije Izbora, 8. oktobra, nastaju ogromne promjene u policiji, ali ne u poštenom dijelu policije, već u samom vrhu. Ovoliko mješanje policije, koja bi trebala biti popuno nezavisna, u izborni proces, još nije viđeno u Republici Srpskoj i regionu”, ističe Čavić.

On smatra da takvo miješanje mora prestati, jer kako ističe ”nije Republika Srpska stvarala policiju, falange i policijske šefove za jednu političku stranku, već za vladavinu prava i sigurnost vlastitog naroda.

Čavić je poručio građanima da u Republici Srpskoj može biti mnogo bolje te da ne nasjedaju na razne ucjene.

”Ko je vladao strahom uvijek je sa vlasti otišao u najvećem strahu. To je istorija do sada pokazala”, kazao je Čavić i dodao da je masovnost izlaska na izbore manifestacija sposobnosti da se sačuva država koja je u ratu stvorena.

”Ako odustanemo od izbora, odustali smo od države” ,zaključio je predsjednik NDP-a.


Informativna služba Koalicije NDP DRAGAN ČAVIĆ NS SNS SLOBODA.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

NDP

Vezane vijesti

NDP Dragana Čavića u koaliciji s SNSD-om, tražili jedno ministarstvo

Saopćenje za javnost NDP-a

Saopćenje za javnost NDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana