Stranačke aktivnosti     | 25.09.2018. 08:07 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) održano je u Bukureštu od 21. do 23. rujna na kojoj je sudjelovalo i izaslanstvo Mladeži HDZ BiH. Dopredsjednik MHDZ BiH Jakov Križanović i član Odbora za međunarodnu suradnju MHDZ BiH David Damjanović, sudjelovali su na zasjedanjima Vijeća YEPP-a organiziranoga kroz tematske dijelove i podijeljenog na panel rasprave i radne sastanke.

Članovi YEPP-a dotaknuli su se aktualnih događanja u cjelokupnoj Europi, migracijskih tema kao i izazova „Četvrte industrijske revolucije“ i tehnoloških trendova na europskom kontinentu. Mladež HDZ BiH predstavila je izborni program HDZ BiH mladim europskim pučanima za predstojeće Opće izbore u listopadu, posebno istaknuvši dio izbornoga programa koji se odnosi na mladu populaciju uz mjere i projekte u skladu s postojećim europskim standardima na razini EU.

Predsjednik YEPP-a Jim Lefebre, uzevši u obzir europski put BiH i uvažavanje političke situacije u našoj zemlji, dao je potporu predsjedniku HDZ-a BiH i kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva dr. Draganu Čoviću.

Na zasjedanju Vijeća YEPP-a nazočio je i predsjednik Mladeži HDZ RH Josip Bilaver koji je pred europskim pučanima istaknuo koliko je važno političko „Zajedništvo“ hrvatskog naroda kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, jasno istaknuvši neupitnu potporu HDZ-u BiH kao predvodniku Hrvata u našoj domovini i dr. Čoviću kao budućem hrvatskom članu Predsjedništva. Isto tako, predsjednik Bilaver je naznačio stratešku ulogu Mladeži HDZ-a BiH u ovome izbornom procesu i jasnu podršku predsjedniku Mariu Mikuliću kao kandidatu za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i svim članovima Mladeži HDZ-a BiH koji su na kandidatskim listama za sve razine vlasti.

Na zasjedanju Vijeća YEPP-a, kao punopravni član Mladež HDZ-a BiH upoznala je europske kolege sa rezultatima i zaključcima nedavno održane međunarodne konferencije „Europska mladež“. Na radnim sastancima u Bukureštu dogovarane su i okvirne pripreme za Kongres YEPP-a u Ateni.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mladež HDZ-a BiH: Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ BiH

Priopćenje Mladeži Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta