Stranačke aktivnosti     | 25.09.2018. 10:31 |

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

FENA Saopćenje

Kandidat za predsjednika/potpredsjednika entiteta RS Ćamil Duraković danas je poručio da je RTRS izvršila preko 120 zabilježenih kršenja zakonskih, podzakonskih akata i protokola koji se tiču ravnopravne zastupljenosti kandidata za predsjednika/potpredsjednika entiteta RS u izbornoj kampanji.

"Naš tim je pratio ova kršenja, te tražimo od CIK-a i RAK-a da reaguju. Svako ko je pogledao centralnu informativnu emisiju "Dnevnik", te regionalnu emisiju "Srpska danas", može vidjeti da je riječ o propagandnom programu i to neplaćenom koji jedinu svrhu ima da štiti SNSD i njihove kandidate", kazao je Duraković. 

"U bh. entitetu Republika Srpska više niko i ne krije da je RTRS televizija pod potpunom političkom kontrolom. Međutim, mi i dalje plaćamo RTV pretplatu. Ja mislim ovakav navodni javni servis nikome ne treba osim vlasti, te treba krenuti ozbiljnim koracima ka zagovaranju ukidanja RTRS-a i njegove privatizacije. Pa neka onda SNSD na privatnom RTRS-u plaća svoje poruke i osigura koliko god želi prostora", dodaje Duraković. 

"Također, želim napomenuti da bošnjački kandidati uopšte nisu stavljeni u istu ravan sa srpskim kada je u pitanju ova pozicija. Ja se kao kandidat za predsjednika, ni u teoriji ni u diskusiji ne pojavljujem kao neko o kome bi običan građanin, bez obzira na nacionalnost, mogao razmišljati kao kandidatu i budućem predsjedniku ovog bh. entiteta. Oni su cijelu RS pretvorili u igralište SZP-a i SNSD-a, a ostali kao da ne postoje.Mi im poručujemo da postojimo i da ćemo im trebati uskoro, kada se međusobno ne budu mogli dogovoriti", zaključuje Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta odgovor

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'