Bosna i Hercegovina     | 25.09.2018. 12:32 |

Potpora Vlade HNŽ-a Studiju dentalne medicine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. rujna (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Milenko Bevanda obišli su u utorak novoopremljene prostorije Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Mostaru.

"U više sam navrata isticao kako je ulaganje u obrazovanje i potpora obrazovanju najbolje investiranje i način kako stvarati preduvjete za bolju budućnost kako mladih tako i svih građana naše županije i šire", kazao je tom prigodom Herceg, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Dodao je kako potpora Vlade HNŽ-a Sveučilištu u Mostaru nikada nije bila upitna te kako pored redovitih izdvajanja za visokoškolske institucije, Vlada izdvaja značajna sredstva i za potporu studentima.

Herceg je naglasio kako je sa zadovoljstvom prihvatio zamolbu dekana Bevande, da Vlada sudjeluje u opremanju prostora za Studij dentalne medicine.

"Raduje me da smo na ovaj način pomogli da studenti dentalne medicine imaju uvjete učenja i obrazovanja na istoj razini na kojoj to imaju njihove kolege na europskim sveučilištima. Profesorima i studentima želim uspješnu akademsku godinu, a ja osobno i županijska vlada uvijek ćemo biti pripravni pomoći u stvaranju boljih uvjeta kada je u pitanju proces obrazovanja", poručio je Herceg.

Dekan Bevanda zahvalio je Hercegu na posjetu ističući odličnu suradnju Medicinskog fakulteta i Vlade HNŽ-a.

"Izvrsnost i obrazovanje na europskoj i svjetskoj razini naš su krajnji cilj. Želimo našim profesorima i studentima osigurati najbolje uvjete. U tome imamo razumijevanje i potporu Vlade i predsjednika Hercega na čemu mu, osobno i u ime mojih kolega i studenata, iskreno zahvaljujem. Naš cilj je prostor za studij dentalne medicine opremiti na najsuvremeniji način kako bi u sklopu njega imali i posebnu jedinicu za djecu s posebnim potrebama", kazao je Bevanda.

Dodao je kako su njegova nastojanja usmjerena ka ostvarenju još jednog cilja a to je studij Medicine na engleskom jeziku za čije pokretanje, također, očekuje potporu Vlade HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana