Sport     | 25.09.2018. 13:26 |

Odović: Protiv Slobode moramo odigrati dobru utakmicu i upisati tri boda

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Nogometaši Željezničara sutra na Grbavici dočekuju ekipu Slobode u 11. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.    

Trener bh. viceprvaka Milomir Odović na pres-koferenciji se osvrnuo na posljednji susret protiv ekpe Mladosti, u kojem su "plavi" prije tri dana remizirali u Kaknju. 

- Neke stvari u tom susretu  nisu bile na nivou i vrlo sam ih svjestan. S ovom ekipom sam tek u prvoj trećini prvenstva, ali vjerujem u igrače. Oni još nisu dostigli puni potencijal - kazao je Odović.

Za predstojeći susret strateg "plavih" je kazao da je Sloboda  pokazala specifičan način igre i da igra izuzetno motivirano.

- Tuzlaci igraju na duže pasove, puno trče, ulaze u dosta duela. Pokušavaju da stisnu protivnika visoko na njegovoj polovini. Nadam se da ćemo odgovoriti na sve izazove. Na  našem terenu moramo odigrati dobru utakmicu i upisati tri boda - izjavio je Odović.

Napadač "Plavih" Sulejman Krpić, dugogodišnji igrač Slobode, također očekuje pobjedu svoje ekipe. 

- Sloboda je promijenila dosta igrača, imaju kvalitetnih imena. Doveli su novog trenera koji je 95 minuta na nogama i bodri ekipu, ali imamo i mi svog trenera uz nas i vjerujemo u pobjedu - rekao  je Krpić.

Nogometaši Željezničara na tebeli zauzimaju drugo mjesto sa istim brojem bodova kao i vodeće Sarajevo (21), ali sa slabijom gol-razlikom, dok  je Sloboda peta sa 17 bodova.        

 Susret Željezničar – Sloboda igrat će se sutra na Grbavici od 20.30 sati.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta