Kultura     | 25.09.2018. 16:15 |

BiH na Venecijanskom bijenalu 2019. predstavlja projekt 'Zenica - trilogija'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo je danas prijedlog Ministarstva civilnih poslova da Bosnu i Hercegovinu na 58. venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti 2019. godine predstavlja projekt pod nazivom: "Zenica - trilogija" umjetnice Danice Dakić. Institucija organizator će biti JU Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi Sarajevo i komesarsko-kustoski tim: Anja Bogojević, Amila Puzić i Claudia Zini.

Ministarstvo civilnih poslova, putem Ministarstva vanjskih poslova, uputit će pismo upravi Venecijanskog bijenala te iskazati interes za učešće BiH na Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti 2019. godine, koje će finansijski podržati i Vijeće ministara BiH. 

U aktivnosti predstavljanja BiH na Venecijanskom bijenalu u punom kapacitetu bit će uključena Ambasada Bosne i Hercegovine u Italiji, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vijeća ministara BiH.

Bijenale u Veneciji najstarija je i najprestižnija međunarodna izložba savremene umjetnosti u svijetu, koja se održava svake druge, odnosno svake neparne godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo