Ekonomija     | 26.09.2018. 08:33 |

U Mostaru održana tribina 'Turizam - Zaštita okoliša - Ronjenje'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. rujna (FENA) - Znanstvena tribina "Turizam - Zaštita okoliša - Ronjenje" održana je u utorak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Sportsko-ekološke udruge Hercegovina (SEUH).

Autori tema bili su predavači sa Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta Vern u Zagrebu, i to Mirjana Miličević, Maja Arapović, Marcel Vučetić, Jerko Pavličević, Branko Glamuzina, Davorin Kozomara i Marko Kljakić.

Obrađene su teme o razvoju turizma kroz sportsko-rekreacijske zone na rijekama, sportsko turistička rekreacija u funkciji ekologije na rijekama i jezerima, endemske i autohtone vrste riba sliva Neretve i Jadrana, ekološko ronjenje i prva pomoć kod oštećenja zdravlja nastalog kod kontakta s podvodnim životinjama, priopćeno je iz SEUH-a.

U sklopu tribine održana je i prezentacija Hrvatskog ronilačkog saveza, koji je predstavio predsjednik Kamilo Čuljak.

Ovo je prvi put da je ronjenje kao sport i rekreacija znanstvenim pristupom sveobuhvatno dovedeno u kompleksnu vezu s turizmom i zaštitom okoliša, odnosno vrijednostima kojima Hercegovina obiluje i koje se iznimno brzo razvijaju.

S obzirom na izniman odjek tribine Sportsko-ekološka udruga Hercegovina iz Mostara nastavit će sa sličnim aktivnostima u cilju daljnje promocije značaja sporta i zaštite okoliša za zdravlje i napredak društva u cjelini, naveli su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mostarski učenici od otpada napravili inovacije

Troškovi za zaštitu okoliša u 2022. godini iznosili 0,61 posto BDP-a i povećani su za 17,4 posto

Aktivisti poručili: Obranit ćemo Neretvu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo