Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost NDP-a

Saopćenje

Kod nas nije više moguće naći električara i vozača. Nakon što se obuče radnici idu u Njemačku i svi sele odavde, saopštio je Čavić večeras novinarima u Brodu, nakon što se susreo sa mještanima ovog grada.

”U razugovoru sa građanima večeras u Brodu saznao sam da svi odavde, koji su elektrotehničke stuke, odselili preko Save, jer su ih pozvale firme iz Hrvatske, a nakon obuke u ”Đuri Đakoviću” svi su otišli pravac Njemačka”, kazao je Čavić.

Dodaje da zbog lošeg obrazovnog sistema u Republici Srpskoj danas ima najviše nezaposlenih menadžera po glavi stanovnika u Evropi.

”Nema ni jednog puta koji nije krenuo prvim korakom. Poslije ovih izbora mi moramo povući prvi korak, a to će biti potpuna reforma obrazovanja”, poručio je predsjednik NDP-a.

Ističe da je neminovna potpuna reforma obrazovanja i stvaranje informatičkog društva u Republici Srpskoj.

”Naša je namjera i cilj da u reformi obrazovanja, odmah od prvog razreda, uvedemo informatiku i dualni sistem obrazovanja”, rekao je Čavić.

On kaže da je neophodno da se više cijene radnici i zanatlije, jer, kako tvrdi, došli smo u potpuno apsurdnu situaciju da imamo manjak radnika, ali višak neradnika.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić, kandidat za sljedećeg predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica i kandidati stranaka Saveza za pobjedu večeras su prisustvovali tribini u Brodu.

NDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.