Najave     | 27.09.2018. 07:56 |

Konferencija 'Digitala Press' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Konferencija "Digitala Press" bit će održana 27. i 28. septembra u Sarajevu, a namijenjena je novinarima u Bosni i Hercegovini kojima su potrebne dodatne vještine za korištenje digitalnih i online alata i društvenih mreža u svakodnevnom radu.

Prvog dana konferencije presjek stanja iznijet će profesorica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Lejla Turčilo, a o izazovima digitalnog doba razgovarat će na panel diskusiji koju moderira novinar i urednik BHRT-a Aleksandar Brezar.

Među panelistima su na novinar BBC-a Aleksandar Miladinović, urednik portala šatro.info Haris Dedović, novinarka TV N1 Naida Kundurović i urednica beogradskog magazina Nova ekonomija Biljana Stepanović.

Drugog dana konferencije predviđene su praktične radionice za usavršavanje korištenja digitalnih alata i društvenih mreža, osposobljavanje novinara da lakše prepoznaju lažne vijesti na internetu, ali i da svoj rad predstave putem društvenih mreža.

Među učesnicima konferencije je više od 40 novinara i urednika medija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Digitala.Press koji na svojoj online platformi nudi i besplatne video tutorijale za savladavanje osnovnih digitalnih vještina i društvenih mreža.

Uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, program Digitala.Press vodi regionalna Fondacija Dokukino, koja u Crnoj Gori, na Kosovu i u Srbiji radi pod imenom Propulsion i specijalizirana je za kampanje koje promovišu ulaganju u dobrobit društva.

Riječ je o komunikacijskoj agenciji koja sarađuje s međunarodnim institucijama, organizacijama civilnog društva, a s najvećim kompanijama regiona razvija programe ulaganja u društvo kroz materijalnu i mentorsku podršku mladim ljudima koji imaju ideje koje će oblikovati budućnost regiona, saopćili su organizatori. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo