FENA biznis     | 28.09.2018. 12:18 |

Otvorene prijave za novi ciklus obuke za CNC programere

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. rujna - CNC tehnologije su u posljednjih nekoliko godina nesporno promijenile svijet proizvodnje kakav je prije postojao. Proizvodnja i obrada metala, drveta i drugih materijala danas je nezamisliva bez alatnih strojeva kojima se upravlja pomoću računala. Ovi trendovi su uzrokovali nove potrebe na tržištu rada tj. sve veću potražnju za CNC operaterima i CNC programerima.

Već nekoliko godina HTEC centar INTERA Tehnološkog Parka jača konkurentnost svojih polaznika CNC obuka na tržištu rada. Nastavljajući dalje u tom smjeru, INTERA TP najavljuje deseti ciklus obuke za CNC programere!

Tijekom 50 školskih sati, polaznicima će iskusni predavači prenijeti znanja koja CNC programer mora posjedovati za operacije tokarenja (turning), glodanja (milling), tokarenja-glodanja (turn-mill) te rezanja žicom (wire cut).

Polaznici će imati i priliku izraditi elemente na CNC strojevima za koje su napravili programe čime će steći znanja neophodna za samostalan praktičan rad. Osim znanjima i vještinama, obuka nudi i pristup potencijalnom zaposlenju kroz kontakte s poslodavcima o čemu svjedoče i pozitivna iskustva polaznika prethodnih ciklusa.

Novi ciklus počinje u ponedjeljak, 8.10.2018. godine u 17h, a sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi moguće je dobiti na htec@intera.ba.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana