Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 13:18 |

Priopćenje za javnost Hrvatske republikanske stranke

FENA Saopćenje

Očigledno ne „cveta cveće ni u HDZ BiH preduzeće“ čim su i nas pozvali na svoj predizborni skup u Mostaru. Ono što je zanimljivo skup će se, kako kažu, održati u „gradskoj športskoj dvorani Bijeli Brijeg“.

Na Bijelom Brijegu postoji samo jedna dvorana: školska dvorana O.Š. Silvija Strahimira Kranjčevića. U nedostatku bolje, kvalitetnije i normativnije strukture u gradu, već desetljećima uzurpira se ova školska dvorana za potrebe svih dvoranskih sportova u gradu.

Gradska športska dvorana je projekt započet još 1985. i nalazi se u mostarskom naselju Centar 2 . Još uvijek nije narastao više od temelja. Sredinom 2000. odrađeni su određeni zahvati na betonskim konstrukcijama, utrošeno oko 8,5 milijuna KM, ali nakon što je prestalo financiranje izvođača, radovi su ponovno stali. Kada će se „završiti započeto“, ne znamo. U 2018. smo godini, dvorana je ostavljena na milost i nemilost vremenskih uvjeta i danas je postala jedna od poželjnijih ilegalnih deponija u gradu.

Vratimo se na poziv. Je li se školska dvorana preko noći preimenovana u „športsku“, a da građani Mostara o tome ništa ne znaju? Ako jeste, kako i na koji način? Da neće biti možda neko svečano otvaranje? Nije se odavno nešto svečano otvorilo, baš smo se poželjeli svečanog otvaranja. I u konačnici, znači li to da se odustaje od već započete izgradnje gradske športske dvorane u Centru 2?

Ili će se iz solidarnosti prema svim dvoranskim sportašima grada Mostara uistinu skup održati na prostoru betonski salivenih temelja gradske športske dvorane, ali ne na Bijelom Brijegu, nego u Centru 2?

Bilo kako bilo, u četvrtak, 4. listopada s početkom u 19 sati u prostorijama Galerije Kraljica Katarina Kosača u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održat će se skup HRS-a, tako da ovim putem poručujemo kako ćemo biti spriječeni doći na „velebni“ skup u školsku dvoranu O.Š. Silvija Strahimira Kraljevića.

Što se tiče same dvorane, u skladu s Člancima 4 i 7 Zakona o javno-privatnom partnerstvu HNŽ-a, HRS je pronašao investitore koji su u stanju riješiti financijsku konstrukciju za potpunu izgradnju gradske športske dvorane u Mostaru, bez nepotrebnih kreditiranja i netransparentnog rasipanja novca poreznih obveznika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo