Sport     | 28.09.2018. 14:56 |

Bh. teniser Dražen Petrović na završnom evropskom Mastersu za juniore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - Bosanskohercegovački teniser Dražen Petrović igrat će na završnom Masters turniru Tennis Europe 6. i 7. oktobra u italijanskoj Kalabriji.

- Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo je veliki sportski izazov - kazao je Petrović. 

Napominje da je veliku podršku imao od svojih roditelja, trenera Bojana Mičića, kluba "Olimp 2000 Prnjavor" čiji je član, kao i Teniskog saveza BiH.

Juniorski reprezentativac BiH izborio je plasman među osam najboljih evropskih juniora do 16 godina zahvaljujući sjajnim ovogodišnjim rezultatima. Između ostalog, pobijedio je u Zenici i Velom Lošinju, te bio finalista na još tri turnira. Ukupno je odigrao 38 zvaničnih mečeva, a zabilježio 28 pobjeda.

- Dražen je bio finalista turnira u Sarajevu, a na inicijativu TSBiH pokrovitelji iz Barcelone podržali su ga u nastojanju da dođe i do glavnog cilja, učešća na Mastersu, zbog čega smo kao organizatori izuzetno sretni i ponosni - kazala je direktorica teniskog turnira "Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2018", održanog u augustu, Zehra Obarčanin, saopćeno je iz TSBiH.   

Direktor TSBiH Senad Hadžimešić ističe da prvi put nakon četiri godine BiH ima svog predstavnika na završnom Mastersu za juniore, te da je Teniski savez obezbijedio sve uslove za odlazak Petrovića na to prestižno takmičenje.

Iz TSBiH podsjećaju da su 2014. godine na ovom turniru boje BiH branili Adela Joldić, Sanin Zukić, te Nefisa Berberović, sadašnja članica Fed Cup reprezentacije BiH.

Tennis Europe Junior Masters održava se 23. put, a ove godine okuplja 32 igračice i igrača iz 14 evropskih zemalja, u kategorijama do 14 i 16 godina, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo