Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 17:15 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Razlika između Željke Cvijanović i Vukote Govedarice je razlika između prošle i buduće Republike Srpske. Budući da kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske očigledno ne može da vodi kampanju bez pominjanja Vukote Govedarice, posljednji put je podsjećamo na to ko je ona, šta je ona i kako je postala to što jeste.

Gospođa Cvijanović je slika i prilika sistema koji moramo promijeniti. U tom sistemu ne postaje se uspješan radom, povjerenjem građana, nego isključivo partijskom knjižicom. Željka Cvijanović bi vjerovato i danas bila asistent u Misiji Evropske unije u BiH da je Milorad Dodik 2006. nije postavio za svoju savjetnicu, a potom za šeficu kabineta, ministarku i premijerku. Pa, i pored tolike podrške, nikada nije uspjela da prođe test naroda na izborima. Najdalje je došla 2014. kada je poražena od Mladena Ivanića. Sada srlja u još jedan poraz, ovaj put od Vukote Govedarice.

Željka Cvijanović nema svoj stav o bilo kojoj važnoj temi. A i kada pokuša da ga zauzme, to zvuči kao onomad kad nam je rekla da je struja 113 odsto jeftinija kod nas nego kod komšija ili kada se složi s urnebesnom konstatacijom da je vlast produžila životni vijek stanovnika sa 68 na 72 godine.

Željka Cvijanović nema ni vlastitu predizbornu kampanju. Iako je već šest godina premijerka, nema hrabrosti da glasačima sama pogleda u oči, pa se na bilbordima krije iza Milorada Dodika.

Vukota Govedarica je sve suprotno od nje. On se ne boji izbora, na njima svijetlog obraza učestvuje od 2004. i svaki put dobija povjerenje građana.

Vukoti Govedarici u politici niko ništa nije poklonio, već stranku preuzima voljom stranačkih kolega, u jednom od najtežih trenutaka za Srpsku demokratsku stranku. Govedarica ne ide u politiku da bi se obogatio i spreman je da podnese ostavku bilo kada ako svoj imetak ne bude mogao opravdati legalnim prihodima, dok istovremeno Cvijanovićeva i njene kolege ne dozvoljavaju usvajanje zakona o ispitivanju porijekla imovine.

Vukota Govedarica zna ko su mu preci i od njih je naučio da uvijek bude na pravoj strani.

Govedarica se ne krije iza Milorada Dodika dok vrijeđa novinare, prijeti građanima, od roditelja ubijenog mladića pravi rušitelje Republike Srpske, a od civilnog društva narodne neprijatelje. To radi političarka koja bi da vodi Republiku Srpsku. I upravo zbog toga nikad i neće.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo