Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 18:19 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu  Ilidža je juče održala predizborni skup u MZ Osijek, kome je prisustvovalo  više od 200 članova i simpatizera stranke. Skup je otvorio potpredsjednik Opštinskog savjeta SBiH Ilidža i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo  Esnar Šehović , te je nakon svog izlaganja  i predstavio kandidate SBiH  za Skupštinu kantona Sarajevo, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Prisutnima su se obratili:  Amer Jerlagić, predsjednik SBiH i  kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, akademik  prof.dr. Suad Kurtćehajić , nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH,  Mirsad Tokača, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo ,  Džebrail Bajramović, kandidat SBiH za Parlament  FBiH, te domaćini skupa Huso Gušter i Avdo Sulejmanović.  Svi prisutni na skupu poslali su snažnu poruku  da naša djeca moraju gradit svoju, a ne tuđe države, te da je dugo čekati još 4 godine za novu priliku. Iz MZ Osijek je sinoć krenula poruka pobjede. Stranka za Bosnu i Hercegovinu  ima jasnu viziju uređenja Države Bosne i Hercegovine i to viziju koju će sprovesti kroz:

·        Otvaranje investicijskog ciklusa i punog zamaha u sektorima koji nose brži rast i nova radna mjesta (energetika , informatički sektor, turizam, poljoprivreda,  servisne usluge...)

·        Uvođenje sistema za prikupljanje, odvajanje i recikliranje otpada.

·        Sigurniji grad time što će se uvesti modernizacija i opremanje policijskih snaga, kao i civilne zaštite i vatrogasnih službi.

·        Za bolji socijalni status pripadnika Armije RBiH kroz besplatnu prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i školovanje. Besplatno zdravstveno osiguranje, druge terapije i liječenja.

·        Formirati fondove za stipendiranje nadarenih / uspješne djece i studenata, te organizirati u svim mjesnim zajednicama edukaciju stranih jezika i ICT časova.

Zato poštovane građanke i građani, svi zajedno ZA „PROBOJ 2018“!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta