Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 22:43 |

Priopćenje za javnost 'Narod i pravda'

FENA Saopćenje

Kandidati i simpatizeri Naroda i Pravde okupili su se u petak navečer ispred porodične kuće Nermina Muzura u Hrasnici nakon što su im iz Doma kulture u Hrasnici naprasno otkazali gostoprimstvo i obavijestili ih da dvoranu ne mogu koristiti za predizborni skup.

Iz Doma kulture u Hrasnici stranku Narod i Pravda su obavijestili kako zbog „vanrednih okolnosti“ ova stranka neće moći koristiti prostorije Doma kulture za predizborni skup iako im je korištenje istih prostorija ranije uredno odobreno. No, to simpatizere ove stranke nije spriječilo da se u značajnom broju okupe ponovo na otvorenom.

„Mi pokušavamo govoriti o našem programu i konkretnim mjerama, ali nas ovakvim potezima stalno opstruišu i vuku na drugu stranu. Mi smo jedina stranka koja je jasno definisala probleme, ponudila rješenja sa konkretnim rokovima i institucijama koje su zadužene za provedbu tih rješenja. Sve ih danima pozivamo da dođu i da uporedimo rješenja, da vidimo je li neko od nas ima nešto bolje, da se, kako nas uče naši plemeniti prethodnici, takmičimo u dobru. Umjesto toga, oni nastavljaju da nas pljuju i da lažu na časne, poštene i hrabre ljude. Mi na to nećemo šutjeti, dovoljno smo hrabri da smijemo glasno reći da nikada neće uspjeti sijanjem straha“, kazao je okupljenima predsjednik Naroda i pravde ElmedinKonaković.

Konaković je predstavio i neke od kandidata ove stranke posebno istaknuvši Kemala Ademovića za kojeg je rekao kako je čovjek kojem je nanesena ogromna nepravda.

„Nema šta nisu o njemu govorili i šta nisu njemu montirali, njemu koji je jedan od najčasnijih i najhrabrijih sinova ove zemlje. On je taj koji je pravi lider ove priče, siguran sam da će osvojiti najveći broj glasova i biti zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH. Tamo će biti onakav kakav je bio i u ratu – pošten, častan i hrabar, uvijek prvi gdje je najteže“, kazao je Konaković.

Iz Naroda i Pravde ponovo naglašava da je Zakon o porijeklu imovine funkcionera jedan od prvih poteza ove stranke, kao i Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju, Registar uposlenih u javnom sektoru, Uredba o javnim nabavkama koja će onemogućiti manipulacije u ovom sektoru...

Prisutnima se obratila i Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, koja je poručila kako je politika u njen život ušla onda kada se umiješala u ubistvo njenog brata.

„Neki od mene očekuju da se pravdam jer sam ušla u politiku. Zar je potrebno opravdanje jer želimo da ovu državu promijenimo na bolje? Je li potrebno da se pravdam što ja želim bolju državu za sve nas, ja čiji se otac borio za ovu državu i čiji je brat ubijen u ovoj državi“, kazala je Arijana Memić poručivši da jedva čeka da sjedne u skupštinske klupe i da u oči pogleda one koji su danas na strani nepravde u trenutku kada budu odgovarali na njena pitanja. Arijana Memić je dodala da ovo nije borba samo za njenog brata već za sve obespravljene građane i porodice u Sarajevu i cijeloj BiH.

Nermin Muzur, nosilac liste za ParlamentFBiH, rekao je kako će Narod i Pravda osloboditi Ilidžu i cijelu BiH.
„U vrijeme komunizma 1970. u mojoj se kući klanjala teravija, danas se ne moramo kriti, imamo u mahali prelijepu džamiju. Potom, 1992. u mojoj je kući bilo 30 izbjeglica, 1996. došla je sloboda pa su se ljudi vratili svojom kućama. Danas skup pravimo u avliji jer su nam zabranili da se okupimo u Domu kulturu, u institucijama koje su uzurpirali i okupirali... Ali već 8. oktobra oslobodit ćemo i Ilidžu, i Kanton Sarajevo i BiH i vratiti narodu institucije ove države“, kazao je Muzur.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!