Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 23:00 |

Priopćenje za javnost PDA

FENA Saopćenje

Večerašnji predizborni skup u mjesnoj zajednici Repnik okupio je brojne članove i simpatizere koji su došli podržati kandidate Pokreta demokratske akcije za više nivoe vlasti. Sa skupa su poslane snažne poruke među kojima je i ona da će PDA biti apsolutni pobjednik na ovim izborima.

- Iz Repnika najavljujemo ubjedljivu pobjedu PDA u Tuzlanskom kantonu i poručujemo da će to biti stranka i pokret koji će na federalnom i državnom nivou činiti parlamentarnu većinu. Večeras širom Bosne i Hercegovine: u Prijedoru, u Srebrenici, u Zeničko dobojskom, Srednjobosanskom i Posavskom kantonu promoviraju PDA koji je nastao na tekovinama i ideji našeg predsjednika doktora Mirsada Kukića, kazao je Nevad Ikanović i dodao da BiH mora biti prisutna u Vašingtonu, Londonu, Briselu gdje se donose važne odluke, BiH mora imati ljude koji će je odvesti u NATO savez i EU.

Senad Mehmedović kandidat za Skupštinu TK u večerašnjem obraćanju istakao je da se sigurnost PDA ogleda u večerašnjem odzivu pristalica ovog Pokreta čiju nesebičnu podršku ima čovjek koji kao osnivač nosi najviše tereta.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja za Skupštinu TK iz Kladnja Zinaida Avdibegović koja je naglasila da su Kladanjci prepoznali pravu i jedinu ideju. – PDA je sačuvao moju sredinu ali i sve ostale sredine sa kantona od zlonamjernih i nebrižnih politika zbog čega mi u Kladanju nismo imali dvojbe, naš izbor je od prvog dana PDA i ideje koje je utemeljio naš predsjednik dr. Mirsad Kukić, u svom obraćanju kazala je Avdibegović.

Kandidat za Skupštinu TK iz Banovića Mirsad Bećić na večerašnjem skupu je govorio o stabilnosti rudnika i rudara Banovića, Elektroprivredi, ekonomskom razvoju i zapošljavanju.

- Izgradnjom termoblokova u Tuzli, Banovićima i Kladnju osigurava se stabilnost elektoenergetskog sistema u BiH, stabilnost rudnika, bolja egzistencija rudara i jeftinija električau energija. Na vrijeme smo prepoznali značaj izgradnje termoelektrane u Banovićima, pribavili sva potrebna odobrenja, napravili plato za termolektranu i nabavili novu mehanizaciju u Rudniku da bi nas na kraju izdali ljudi koji su dugo obećavali podršku, kazao je Bećić i dodao da je PDA garant da rudnik Banovići neće ući u Koncern, da je PDA garant da će termoelektrana u Banovićima biti izgrađena, a da PDA to neće raditi sa ljudima koji su im lagali.

Na kraju večerašnjeg predizbornog skupa prisutnima se obratila predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić koja je navela da su svi pravi istinski borci i patriote, koji se ne boje da se objavi registar boraca, dio ovog Pokreta, a svi koji nisu bili u ratu i koji se boje su na drugoj strani. Treba da ih bude sram što su izveli policiju na naše borce, što vrše napade na naše ratne komandante i patriote, kazala je Pirić i pozvala na dostojanstvo 7. oktobra kada će se slaviti veličanstvena pobjeda Pokreta demokratske akcije i biti poslana poruka da su Banovići uvijek uz dr. Mirsada Kukića.

Na skupu su predstavljeni kandidati PDA za više nivoe vlasti i najavljeno da će PDA u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH svoju podršku dati Fahrudinu Radončiću. Večerašnji skup upotpunjen je kulturno zabavnim programom i vatrometom. Kao i na prethodnim skupovima predstavljen je Izborni štab OO PDA Banovići, te najavljen skup u mjesnoj zajednici Grivice 29.09.2018. sa početkom u 18:30h.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

PDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu