Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 09:57 |

Saopćenje za javnost Unije socijaldemokrata BH

FENA Saopćenje

Uzimajući u obzir da je pojam privatizacije u BiH sveprisutan i da nas iskustva nerijetko uče da proces privatizacije u BiH nije išao onim tokom kakvim smo željeli, osjećamo potrebu da kažemo svoj stav o ovoj temi.

Unija socijaldemokrata BH (USD BH) podržava privatizaciju i privatno poduzetništvo, ali samo pod uslovom da poduzetnici uredno plaćaju porez, da respektiraju radnička prava, da ne eksploatiraju radnike radom na crno i neplaćenim prekovremenim radom, da participiraju u izgradnji socijalne države, humanitarnih djelatnosti, u afirmaciji kulture donatorstva, pokroviteljstva i sl.

Shodno navedenom borimo se i borit ćemo za prava radnika, bez obzira da li oni bili zaposleni u privatnom ili javnom sektoru.

Veoma često smo i sami sudjelovali u raznim vidovima pomoći kulturnim, sportskim i drugim manifestacijama. Ovaj trend želimo nastaviti i podići na još viši nivo dodala je predsjednica Unije socijaldemokrata BH Mira Jurić.

„Dajte nam povjerenje“ 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Unije socijaldemokrata BH

Saopćenje za javnost Unije socijaldemokrata BH

Saopćenje za javnost Unije socijaldemokrata BH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'