Bosna i Hercegovina     | 01.10.2018. 11:45 |

U Mostaru obilježen Međunarodni dan starih osoba

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. listopada (FENA) - U organizaciji Udruge "Niste sami" i Udruge umirovljenika "Neretva" Mostar, u ponedjeljak, 1. listopada, na platou Mepas Malla u Mostaru obilježen je Međunarodni dan starih osoba.

Predsjednik Udruge umirovljenika "Neretva" Tomislav Primorac pozdravio je sve prisutne te im zahvalio na dolasku, odnosno podršci.

- Drago mi je da je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ovdje s nama, da vidite da nismo sami i da nismo na periferiji - kazao je Primorac.

Dodao je kako Udruga "Neretva" Međunarodni dan starih osoba obilježava svake godine u drugom gradu te da se nada kako će sljedeće godine Mostar biti domaćin.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je kako najveći dio starijih ljudi može i u tim godinama, živjeti dobro i korisno za društvo te imati svoje sadržaje.

- Trebamo znati da ima i puno onih koji ne mogu skrbiti sami o sebi i te starije osobe zaslužuju jednu posebnu pažnju svih nas. Ja sam uvjeren da i ovakvim manifestacijama promičemo tu jednu potrebu da se mladost i starost potpuno uvežu - istaknuo je Čović.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputio je čestitku za Međunarodni dan starih osoba, uz želju, da njihov život u današnje vrijeme bude što bolji i kvalitetniji.

- Mi u Vladi smo svjesni povećanog broja starijih osoba i naravno da ta činjenica zahtjeva čitav niz odgovora i posebnih mjera. Ovom prilikom želim reći da za osobe treće životne dobi nije samo briga njihovih obitelji nego i svih nas koji sudjelujemo u kreiranju javnih politika u ovom segmentu, odnosno nas koji donosimo odluke - istaknuo je Herceg.

Smatra kako treba iskoristiti potencijal nevladinog sektora i nevladinih udruga kako bi i oni, na neki način, kroz svoje projekte doprinijeli sprječavanju marginalizacije ovih osoba u našem društvu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'