Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 12:00 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je obilježavanju Međunarodnog dana starih osoba, koji se koji se obilježava danas  1. listopada.

Prigodni program organizirala je Udruga „Niste sami“, i udruga umirovljenika Neretva na platou Mepas Mall-a u Mostaru pod nazivom „Međugeneracijska solidarnost“.

Čestitajući im njihov dan, predsjednik Čović je na koncu programa, uz druženje i razgovor, prikladnim poklonom darovao nazočne osobe starije životne dobi, odnosno najjstarije članove, gospođu Jelu Marinčić i gospodina Mirka Šaravanju.

-Moramo naučiti cijeniti vrijeme, mi relativno kratko živimo koliko god to izgledalo dugo, svi ćemo mi postati starije osobe, i to je ono što trebamo naučiti današnju mladost da trebaju cijeniti starost, ja sam vrlo blizu tih dobi. Mi ćemo vrlo dugo živjeti, koliko god to danas izgledao nesavršeno, životni vijek je duži i mi se moramo naviknuti da veliki dio tih starih ljudi u tim godinama može živjeti dobro. Živjeti korisno za jedno društvo, imati sadržaje i svoj dio života koji se možda razlikuje od nas nešto mlađih i vas pogotovo mlađih ali trebamo znati da ima puno onih koji ne mogu skrbiti sami o sebi. Te starije osobe zaslužuju pažnju svih nas. Mi jurimo, žurimo, prebrzo sve ovo teče, trebamo stati, pogledati i pomoći, kazao je dr. Čović, okupljenim medijima.

-Zbog toga imamo udrugu Niste sami. Ona kuca na sva vrata gdje može i bitno je i da ima našu potporu, da jednostavno umrežimo sve one ljude kojima je potrebno, ponekad se osjećaju kao da su ostavljeni, izgubljeni a ja mislim da možemo izgraditi uz svu nesavršenost BH društva te odnose i te odnose, socijalno osjetljive, da možemo biti bliski susjedi, biti dobri prijatelji i na neki način uljepšati dio života koji im je preostao. Ja sam duboko uvjeren da i ovakvim informacijama promičemo da se mladost i starost uvežu i to je nešto što treba, poručio je predsjednik Čović.

Cilj projekta „Međugeneracijska solidarnost“ bio je privući pozornost šire društvene zajednice, posebice mladih, na potrebu posebne skrbi i brige za stare osobe, kako bi njihovu životnu jesen učinili dostojnom života ljudske osobe.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom