Kultura     | 01.10.2018. 12:15 |

Predstava 'Ono što nedostaje' večeras na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo večeras će u dva termina, u 18 i  21 sat, biti izvedena predstava "Ono što nedostaje" Zagrebačkog kazališta mladih rađena po tekstu Tomislava Zajeca i režiji Selme Spahić.

Na redovnoj pres-konferenciji Festivala MESS danas je bilo riječi ovoj predstavi koja je ujedno prva zagrebačka režija bh. rediteljice.

Selma Spahić je kazala da predstava govori o dvije sestre koje su izgubile majku te odnosima unutar porodice jedne od njih. Za Spahić je ova predstava značajna, a pohvalila je i saradnju s glumačkom ekipom koja igra u predstavi.

Glumica u predstavi Katarina Bistrović Darvaš ističe da glumačka postava održava "finoću tkanja predstave" te da se radi o tekstu koji je na trenutke neuhvatljiv.

Direktorica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović smatra da je Selma Spahić imala težak zadatak koji je odlično uradila.

U predstavi "Ono što nedostaje“ glume: Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Milica Manojlović, Dora Polić Vitez, Goran Guskić i Adrian Pezdirc.

Bosanskohercegovačka predstavnica na ovogodišnjem Festivalu MESS je predstava Narodnog pozorišta i Scene MESS “Kralj Lear” koju je režirao Diego De Brea.

Nosilac glavne uloge, glumac Izudin Bajrović na današnjoj pres-konferenciji naveo je da je Šekspir Monteverest dramskog stvaralaštva, a Kralj Lear je opet Monteverest Šekspirovog djela.

Govoreći o svojoj ulozi, Bajrović je naglasio da je riječ o ulozi koja zahtijeva punu koncentraciju, dok je rediteljsko čitanje opisao kao jedno specifično viđenje Šekspirovog djela.

Predstava je na repertoaru sutra u Narodnom pozorištu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Gradimiru Gojeru dodijeljen Zlatni lovorov vijenac kao najveće priznanje koje dodjeljuje Direkcija Festivala MESS

Gojeru dodijeljen 'Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra'

Večeras na MESS-u ‘Djeca’ beogradskog Narodnog pozorišta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'