Bosna i Hercegovina     | 01.10.2018. 12:45 |

Vlada HNŽ završava projekt asfaltiranja dionice Sovići-Sovićka vrata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar prometa i veza Stjepan Krasić posjetili su gradilište na kojemu su započeli radovi na dionici Sovići-Sovićka vrata na regionalnoj cesti Jablanica-Posušje, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Navodi se kako je ukupna vrijednost ovog projekta oko 850.000 maraka, a njegovom provedbom okončava se izgradnja regionalne ceste R 419 Jablanica-Doljani-Blidinje-Rakitno-Posušje.

Predsjednik Herceg i ministar Krasić naglasili su važnost okončanja izgradnje ove ceste ukupne duljine 71,6 km, koja spaja tri bitna magistralna cestovna pravca, M 17 Mostar-Jablanica-Konjic, M 16.2 Jablanica-Prozor i M 6.1 Posušje-Tomislavgrad, te regionalnu cestu Tomislavgrad-Lipa-Blidinje.

"S ciljem stvaranja što ugodnijeg okruženja za život građana, Vlada je značajnu pozornost u radu posvetila provedbi različnih infrastrukturnih projekata. Na osobit način ističu se projekti cestovne infrastrukture koji se implementiraju u svim općinama HNŽ i Gradu Mostaru. Za 2018. godinu za ovu nakanu u Proračunu HNŽ-a osigurana su sredstva u iznosu od 5.775.000 maraka, dok će za svaku sljedeću godinu iznos biti uvećan za 5 posto", rekao je Herceg.

Za vrijeme posjeta istaknuto je kako će cjelokupni projekt trajati 120 radnih dana tijekom kojih će biti izvršeni radovi na završetku izgradnje i posljednjega makadamskog dijela dionice Sovići-Sovićka vrata u duljini od 3,6 kilometara, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo