Kultura     | 01.10.2018. 23:17 |

Predstava 'Ono što nedostaje' Selme Spahić o porodičnim odnosima i spokoju

FENA Minja Lepušina

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Donoseći priču o kompleksnim porodičnim odnosima večeras se na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u okviru 58. internacionalnog teatarskog festivala MESS predstavio ansambl Zagrebačkog kazališta mladih s komadom "Ono što nedostaje", na koji je rediteljski pečat stavila Selma Spahić.

Ovo je ujedno i prvi angažman u zagrebačkom kazalištu za bh. rediteljicu Selmu Spahić, koja je predstavu radila po tekstu Tomislava Zajeca.

Komad secira odnose među ljudima, posebno unutar porodičnog kruga, ogolijevajući time sve emocije, pozitivne i negativne, one nastale u ranim godinama života ili one kasnije u zrelijim, koje u konačnici ostave neizbrisiv trag na ljudskim dušama. Priča je to i o paralelnoj potrazi za unutrašnjim spokojom, srećom, često nedostižnom, ovdje predstavljenom u vidu planine Mont Everest na koju svi želimo da se popnemo ne bismo li dotaknuli barem jednu od brojnih želja naše duše.

Uloge su ostvarili Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Milica Manojlović, Dora Polić Vitez, Goran Guksić i Adriana Pezdrica.

Scenografiju potpisuje Mirna Ler, dok je kostime osmislila Doris Kristić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gradimiru Gojeru dodijeljen Zlatni lovorov vijenac kao najveće priznanje koje dodjeljuje Direkcija Festivala MESS

Gojeru dodijeljen 'Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra'

Večeras na MESS-u ‘Djeca’ beogradskog Narodnog pozorišta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'