Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva Boriša Falatar u obraćanju građanima iznio je prednosti svoje politike i ponovo je pozvao sve protukandidate da učestvuju u televizijskim debatama i političkim emisijama.  

“Za nekoliko dana imamo priliku donijeti ključnu odluku o budućnosti Bosne i Hercegovine. Izuzetno je važno da kandidati koriste svaku priliku da građanima predstave svoj program i viziju za našu zemlju,“ rekao je Falatar.  

„Moja je politika okrenuta budućnosti, gradnji povjerenja među ljudima, dok drugi predstavljaju prošlost i podjele. Moja politika gradi ugled naše zemlje u ključnom momentu kada trebamo uspjeh na međunarodnom planu. Treba nam ubrzan pristup Europskoj Uniji, stvaranje nove dinamike regionalne suradnje, strateška bilateralna suradnja sa svjetskim ekonomskim silama, proaktivna ekonomska diplomacija. Treba nam član Predsjedništva koji ima diplomatsko znanje i sposobnost da našu zemlju dostojno predstavlja, koji može ostvariti čvrste veze sa Evropskim liderima, i  od njih napraviti istinske saveznike i partnere. Vjerujem da to mogu uraditi,“ zaključio je Falatar.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.