Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 20:14 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Večeras je u prepunoj sali Centra za djecu i omladinu održan predizborni skup Stranke demokratske akcije za područje općine Novo Sarajevo. Centralni gost skupa bio je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

“SDA je ozbiljna, pouzdana i odgovorna snaga, koja je u stanju da vodi državu u izazovnom vremenu koje je pred nama. U proteklom mandatu, napravili smo značajne pomake u razvoju ekonomije i infrastrukture. Deblokirali smo EU i NATO put, provodili reforme, jačali državu. Istovremeno, cijelo vrijeme smo se susretali sa nasrtajima antidržavnih snaga, i uspješno smo branili Bosnu i Hercegovinu od tih nasrtaja i vodili je naprijed”, kazao je Džaferović.

Kazao je da je koncept SDA od osnivanja ostala cjelovita i demokratska država Bosna i Hercegovina, u kojoj su svi narodi i građani ravnopravni na svakom pedlju, te da nikada neće pristati na zahtjeve za etničkim i teritorijalnim podjelama.

“Otišli smo u Banjaluku i rekli – neće vam destrukcija uspjeti. BiH nikada nećete podijeliti i nas ne možete pobijediti. Poručili smo im da se, umjesto toga, okrenu konstruktivnom radu, jer narod koji zastupaju ne živi dobro. Sve ostalo, osim toga, će uzalud pokušavati, jer neće uspjeti. Nećemo im to dozvoliti”, kazao je.

Džaferović se osvrnuo i na opoziciju, koja se deklariše kao probosanska, a koja je cijeli ovaj mandat uporno pokušavala da zaustavi napredak i jačanje države.

“Opozicija po definiciji treba da bude konstruktivna i da bude korektivni faktor. A oni su cijeli ovaj mandat potrošili na pokušaje da spriječe i uspore napredak samo zato što će se nama to pisati. U prošlom mandatu, kada su dobili povjerenje, napravili su strašne probleme. Glasali su za Zakon o prebivalištu, kojim su ograničili prava i slobodu kretanja našim povratnicima. Napravili su nazadak i sada hoće da vode državu. Ne može tako, narod je to vidio i neće to dozvoliti”, kazao je.

Na večerašnjem skupu u Novom Sarajevu obratili su se i kandidati SDA za sve nivoe vlasti, te predstavili programe za rad u idućem mandatu.

Prije skupa u Centru za djecu i omladinu, Džaferović je prisustvovao svečanom otvaranju novoizgrađene Osnovne škole Aneks.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana