Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 21:02 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Na danas održanim završnim predizbornim skupovima Socijaldemokratske partije BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u Jablanici i Konjicu, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je po treći put javno pozvao Bakira Izetbegovića na TV duel: „Evo već sedam dana javno pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na TV duel. Odgovora nema. Ponavljam poziv i večeras. Neka odabere vrijeme i televiziju. Neka sve odabere. Neka me pita sve što želi pitati. Ja njemu želim pred svima postaviti samo jedno pitanje.

Ukoliko ne smije doći sam, neka povede i Džaferovića, ako želi. Neka povede svog privatnog policajca Dragana Lukača i Aljošu Čamparu, ministra unutrašnjih poslova. Ako želi neka svi zajedno dođu, nemam problem sa tim. Pozivam Novalića i sve njegove ministre da, ako smiju, dođu u Konjic i ovdje kažu kako su oni spasili namjensku industriju.

Neka to kažu radnicima Igmana koji su čuvali firmu od propasti, dok mi nismo 2011. godine dali potrebnu podršku da krenu naprijed. Poručujem Novaliću i SDA da ne  misle kako će im proći planovi da rasprodaju namjensku industriju. Znamo šta rade i nećemo im to dozvoliti. Nećemo dozvoliti da fabrike iz namjenske industrije završe kao Fabrika duhana Sarajevo. Nećemo dozvoliti novu pljačkašku privatizaciju. Ovu pljačku ćemo zaustaviti“, dodao je Nikšić.

Na skupovima su se obratili i Damir Šabanović, predsjednik OO SDP Jablanica, Mustafa Alikadić, predsjednik OO SDP Konjic, Aner Žuljević, nosilac liste SDP-a za Skupštinu HNK i Zoran Mikulić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Govornici su prisutne građane pozvali da svojim glasovima omoguće SDP-u i prof. dr. Denisu Bećiroviću da promijene stanje beznađa i urušavanja državnih insititucija i da Bosnu i Hercegovinu zajedno vrate na evroatlantski kolosijek.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo