Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 21:47 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

Odgovornost i poštovanje zakona može donijeti bolju budućnost Republici Srpskoj. Savez za pobjedu je spreman da radi u interesu građana Srpske i tako će biti nakon sedmog oktobra, poručeno je sa konvencije Saveza za pobjedu u Gradišci.

Moj prvi zadatak kad me narod izabere za predsjednika Srpske biće da skinem prašinu sa Ustava RS, koji ništa nije značio čovjeku koji je osam godina bio predsjednik, rekao je kandidat SzP za predsjednika RS Vukota Govedarica.

„Ja ću biti narodni predsjednik, statut moje političke organizacije me ne zanima, hoću da izražavam nacionalno jedinstvo srpskog i ostalih naroda koji žive u RS, kao i jedinstvo političkih organizacija, a ne da manipulišem sa raznim referendumima koji se skrivaju od javnosti. Izaći ću sa jasnom strateškom nacionalnom politikom koja nam je potrebna“, kaže Govedarica.

Nova Vlada Srpske, kako kaže, mora biti prije svega odgovorna.

„Da konačno pobijedimo politiku laži, zaduženja i siromaštva. RS se u prosjeku ove godine svaki dan zaduživala za dva miliona maraka, a ja to ne želim. Zaduženja treba da služe za razvoj i prosperitet, a ne za kupovinu socijalnog mira“, smatra Govedarica i dodaje da je Srpskoj potrebno vratiti međunarodni ugled.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da on Srpskoj otvara vrata, a njegov protivkandidat ih zatvara.

”Ipak, Dodiku stranci ne smetaju kad na njih troši desetine miliona maraka narodnih para Srpske. Ne smetaju mu stranci kad lobira za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) i kad im se dodvorava”, kaže Ivanić.

Tvrdi da Dodik iza scene pravi svakakve gluposti sa strancima i da mu je bolje da ga ne izaziva da progovori.

”Moje je da ga spriječim da pravi gluposti, a vaše je samo da ne date da neko iskoristi vaš glasački listić”, rekao je Ivanić.

Nosilac liste SDS za PS BiH iz Izborne jedinice 1 Dragan Mektić obećao je građanima da će SDS zajedno sa svojim koalicionim partnerima opravdati svaki glas koji dobije na ovim izborima.

„Naša je obaveza da radimo u interesu naroda. Moramo vratiti odavno izgubljenu pravnu sigurnost i da svi budemo jednaki pred zakonom“, istakao je Mektić.

Mirko Samardžija, kandidat SDS za NS RS iz Izborne jedinice 2 kaže da je Gradiška spremna za pozitivne promjene, te da će se kandidati SDS iz ove izborne jedinice zalagati za ulaganja u poljoprivredu.

Zoran Latinović, kandidat SDS za NS RS iz Izborne jedinice 2 rekao je da Gradiška, Lijevče polje i Potkozarje daju punu podršku Vukoti Govedarici i Mladenu Ivaniću, kao i da je potrebno obnoviti privredu, te vratiti ponos narodu Srpske i uspostaviti jedinstvo, za šta SzP ima kapacitet i programe.

Nosilac liste PDP-a za PD PS BiH iz IJ 1 Branislav Borenović istakao je da buduću vlast u Republici Srpskoj i BiH očekuju kako rad tako i ogromna odgovornost.

„Vlasti nakon 7. oktobra više neće biti privilegija, nego velika odgovornost i obaveza. Odgovornost prema Republici Srpskoj i obaveza da je budućim generacijama ostavimo mnogo bolju nego što je sada. Nakon izborne pobjede čeka nas velika ekonomska, demografska, socijalna, moralna i politička obnova.“, rekao je Borenović.

Milan Švraka, nosilac liste PDP za NSRS u Izbornoj jedinici 2 istakao je da su građani u Gradišci imali priliku da na primjeru najodgovornijih ljudi u PDP-u vide kako se čuva Republika Srpska ali i da čuju kako se Republika Srpska može urediti kao moderna, uređena država u kojoj su glavne vrijednosti posao, dostojanstvo i pravda.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopštenje za javnost Savez za pobjedu

Saopćenje za javnost Savez za pobjedu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom