Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 09:31 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

U Mostaru je sinoć održan centralni skup SDA za Hercegovinu na kojem je u sjajnoj atmosferi najavljena velika pobjeda Šefika Džaferovića i SDA na svim nivoima vlasti.

Velikom broju prisutnih obratio se predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je u svom obraćanju podcrtao neupitnu činjenicu: Kada god je SDA bila snažna, jačala je i država BiH. To se, istakao je Izetbegović, pokazalo u ranijim, a posebno u proteklom mandatu, kada je pod vodstvom SDA, unatoč brojnim opstrukcijama, napravljen značajan iskorak u svim bitnim segmentima.

-Nakon višegodišnjeg zastoja odblokiran je evropski i NATO-u put BiH i ostvaren i snažan oporavak naše ekonomije, kazao je Izetbegović.

Podsjetio je da je 2014. godine zatečena ogromna nezaposlenost, velika ekonomska kriza, radnici na ulicama i brojna preduzeća na izdisaju.

-Većina preduzeća je stabilizovana, radnički protesti su sve rjeđi ili ih su potpuno prestali, ekonomski parametri imaju snažan trend rasta, nezaposlenost se iz dana u dan smanjuje, broj novootvorenih radnih mjesta mjeri se u desecima hiljada i prvi put u poslijeratnoj BiH premašili smo cifru od 800.000 zaposlenih. Naše obećanje o 100.000 novih radnih mjesta u 10 godina ispunjava se dvostruko brže od najave, naglasio je Izetbegović.

Istakao je kako su paralelno sa reformama koje su dale vrlo opipljive rezultate, vršene pripreme za još snažniji ekonomski rast u narednim godinama.

-Imamo obezbijeđen novac za izgradnju kompletnog koridora Vc i mreže brzih cesta prema svim regionalnim centrima, pripremili smo reformu zdravstva i obrazovanja, programe za mlade, kao i brojne projekte iz oblasti energetike. Uz mir, političku stabilnost i masovnu izgradnju infrastrukture, rast će i životni standard građana, njihove plaće i penzije, kazao je Izetbegović.

Da bi sve ovo postigli, i pri tome nadvladali destruktivne politike u BiH i izazove prisutne u regiji, istakao je Izetbegović, nisu nam potrebni populizam ili neki lični projekti ljudi sumnjivih namjera, nego ozbiljna i odgovorna politika, utemljena na znanju, iskustvu i kompetentnosti.

-Takvu politiku, pokazalo se mnogo puta do sada, mogu ponuditi jedino kandidati SDA. I sada nudimo takve kandidate na svim nivoima vlasti, a naročito za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kao ključne pozicije za zaštitu interesa države. Šefik Džaferović je čovjek koji ima znanje, iskustvo, mudrost i kompetenciju da vodi državu i u tom pogledu je za tri koplja iznad konkurenata. Jak bošnjački član Predsjedništva i jaka SDA, garantuju da će interesi države BiH biti zaštićeni i da ćemo se nastaviti kretati naprijed. Nije vrijeme za bilo kakve političke eksperimente. Izazovi koji su pred nama traže odgovornost svih nas, traže da zbijemo redove, ujedinimo se i pokažemo snagu naroda kojem je stalo do države Bosne i Hercegovine, kazao je Izetbegović.

Na skupu su se obratili nosioci listi i kandidati za sve nivoe vlasti iz SDA HNK, koji su također dali snažnu podršku Šefiku Džaferoviću.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!