Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 09:50 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Na Ilidži je u ponedjeljak navečer u hotelu Malak Regency održan centralni predizborni skup za područje općina Ilidže i Trnova. Uz predstavljanje kandidata za sve nivoe vlasti u BiH, prisutnima su se obratili, između ostalih, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Kemal Ademović,  Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića i kandidatkinja za Skupštinu KS i drugi.

Obraćajući se prisutnima predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković podsjetio je da „grande koalicija“ SDA i SBB-a ovih dana obilježava treću godišnjicu postojanja i da, uprkos predstavi za narod, i dalje podržavaju jedni druge, ali da je jasno kako će u Kantonu Sarajevo nakon 7. oktobra biti poslani u opoziciju.

„Mnogi nas sumnjiče i pitaju je li nas formirala SDA, da li ćemo s njima u koaliciju. Sa ovakvom SDA, sa Sebijinom SDA, nećemo... Nikada nećemo koalirati sa onima koji šute o brutalnim zloupotrebama u slučaju Dženana Memića. SBB-ovi zastupnici kao poslušnici glasaju za svaki Sebijin izvještaj, a onda se pojave spinovi kako će Narod i pravda podržati Fahrudina Radončića. Ovdje vam otvoreno kažem: Nemojte glasati ni za Radončića ni za Džaferovića, ovakvu SDA i SBB ćemo zajedno 7. oktobra poslati uopoziciju“, kazao je Konaković podsjetivši da su pozvali sve stranke da dođu kako bi uporedili programe, ali kako niti jedna stranka taj poziv nije prihvatila.

Konaković je podsjetio na predizborna obećanja Naroda i pravde, od Zakona o porijeklu imovine izabranih funkcionera, preko strategije za mlade, do borbe protiv nepotizma, korupcije i zloupotrebe sistema javnih nabavki. Konaković je čestitao DF-u na otkazivanju predizbornog skupa zakazanog u isto vrijeme kad i protesti za Dženana Memića dodavši kako je to jedan ljudski gest koji je iznad politike.

Kemal Ademović, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, kazao je kako je bosanski narod pokazao hrabrost, čvrstoću i dobrotu i u najtežim trenucima.

„Mi nećemo davati lažna obećanja kakvo je tramvajska pruga prema Hrasnici u 2018., ili milion radnih mjesta u naredne četiri godine, kako to čujemo ovih dana. To nisu obećanja, to su predizborne laži. U naredne četiri godine ćemo iz Sarajeva svima u BiH pokazati kako se može biti odgovorniji, transparentniji i pošteniji. Povećat ćemo naknade porodiljama za 50 posto, kao i dječiji dodatak, a potom ćemo to pravo omogućiti svim majkama i djeci u FBiH a potom i cijeloj BiH“, kazao je Ademović dodavši i da će zastupnici Naroda i pravde raditi na izmjenama zakona o penzionisanju demobilisanih boraca.

Prisutnima se obratila i Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, koja je poručila kako je politika u njen život ušla onda kada se umiješala u ubistvo njenog brata.

„Neki od mene očekuju da se pravdam jer sam ušla u politiku. Zar je potrebno opravdanje jer želimo da ovu državu promijenimo na bolje? Je li potrebno da se pravdam što ja želim bolju državu za sve nas, ja čiji se otac borio za ovu državu i čiji je brat ubijen u ovoj državi“, kazala je Arijana Memić poručivši da jedva čeka da sjedne u skupštinske klupe i da u oči pogleda one koji su danas na strani nepravde u trenutku kada budu odgovarali na njena pitanja. Arijana Memić je dodala da ovo nije borba samo za njenog brata već za sve obespravljene građane i porodice u Sarajevu i cijeloj BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo