Kultura     | 04.10.2018. 10:32 |

Brodvejski mjuzikl na sceni Narodnog pozorišta RS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske najavljuje završnu predstavu brodvejskog hit mjuzikla “Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam.“ Predstava će biti održana u petak, 5.oktobra u Narodnom pozorištu RS.

Mjuzikl "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam" priča je o grupi tinejdžera štrebera u potrazi za slavom, koji pokušavaju izvojevati pobjedu na regionalnom takmičenju u spelovanju riječi i osigurati učešće na državnom takmičenju u Washingtonu.

Istovremeno, publika ima priliku upoznati se i sa njihovim smiješnim, ali i dirljivim životnim pričama izvan samog takmičenja.

Hit mjuzikl izvođen je tri godine zaredom na Broadwayu, gdje je osvojio i dvije Tony nagrade. Predstava je pogodna za publiku u dobi od 12 i više godina.

Mjuzikl "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam"  treći je projekt u sklopu BH Broadway serije, i okupio je 16 mladih i talentiranih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica iz gradova širom BiH, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

Produkcijski tim predvode Aaron Thielen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra i Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD-a u BiH pozdravila presudu Stanišiću i Simatoviću

Ambasada SAD-a oglasila se povodom godišnjice početka opsade grada Sarajeva

Ambasada SAD: Novi saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo