Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 11:56 |

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata UNSA dobio medicinsku opremu (VIDEO)

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zajedno sa Institutom za medicinsko vještačenje, prepoznalo je potrebe Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu za medicinskom opremom te im je danas uručena kompletna laboratorija i mobilni EKG aparat.

Pomoćnik federalnog ministra za oblast penzijsko-invalidskog osiguranja Kenan Spahić kazao je novinarima da je vrijednost donirane medicinske opreme oko 45.000 KM.

- Ustanova kojoj smo opremu donirali iskazala je potrebu, a ne sumnjamo da će je koristiti u svakodnevnom radu za zaštiti zdravlja studenata, nama bitne populacije - naglasio je Spahić.  

Direktorica Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu Žana Pozderac-Jahović zahvalna je za donaciju te kaže da će umnogome unaprijediti njihov rad.

- Namjeravamo raditi na unapređenju dijagnostike u našoj instituciji, unaprijediti i kvalitetu usluga za pacijente - naglasila je.    

Precizira da se Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata UNSA primarno bavi zaštitom zdravlja studenata, profesora i ostalog osoblja Univerziteta u Sarajevu i ostalih univerziteta. Promoviraju i zdrave životne stilove odnosno bavi se i edukativnim programom jer smatraju da je preventivno djelovanje bitan segment medicinske struke i nauke.

Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja donio je Odluku o doniranju medicinske opreme uz prethodnu suglasnost Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2196

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1p5vptCoEETLZAif6ePGFU_TxmtHpBuiv?usp=sharing

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Vy_RanTy_QYe_F-bIQ_Nlo1JgbEn1nyX?usp=sharing (TV)

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike finansira projekte podrške najugroženijima

Svjetska banka pripremila analizu sistema socijalne zaštite s ciljem izrade socijalne karte FBiH

Kantonalna ministarstva obrazovanja uzet će učešće na jesenjem sajmu zapošljavanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu