Ekonomija     | 03.10.2018. 15:39 |

Predstavljeni potencijali tuzlanske privrede (VIDEO)

FENA Haris Dedović

TUZLA, 3. oktobra (FENA) - Malo je poznata činjenica da na području TK uspješno rade firme koje izvoze u 16 zemalja Evrope, zatim firme koje prave dijelove za najpoznatije svjetske automobilske kuće ili pak one koje šiju odjeću za svjetske modne kompanije. Kako bi se o radu ovih, kao i o petnaestak drugih domaćih firmi saznalo više, ministarstvo privrede TK u saradnji s agencijom FEJM predstavilo je promotivni video o potencijalima tuzlanske privrede.

Cilj je, prvenstveno, informisanje zainteresiranih kompanija i  stranih investitora o privrednim mogućnostima Tuzlanskog kantona.

- Tuzlanski kanton ima 11.300 firmi. Njegov bruto proizvod je četiri milijarde, 600 miliona u prošloj godini je neto dobit. Naše firme su lideri u brojnim privrednim oblastima - ističe ministar privrede TK Osman Puškar.

Multimedijalni video sadrži kadrove privrednih potencijala Tuzlanskog kantona iz različitih oblasti industrije, odnosno uspješne primjere privrednih subjekata kao i poduzetničke zone, tehnološki park i poslovne inkubatore.

- Cilj je bio da se pozitivna strana prikaže, da se vidi da na TK ima zaista ljudi koji uspješno rade i razvijaju biznis - izjavila je vlasnica agencije "FEJM" Fatima Mehmedović.

Nakon prezentacije videa održan je i sastanak na temu izrade Nacrta zakona o poduzetničkoj infrastrukturi Tuzlanskog kantona.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2199

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1YYxLtjTLOApKTs4GWtS0MmfuZIdlDA9j?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!