Servisne informacije     | 04.10.2018. 07:29 |

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Jutarnja magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetuje se sporija i opreznija vožnju.

Povodom puštanja u rad novoizgrađenog objekta na rijeci Vrbas (MHE „Bočac 2“), danas od 09.00 do 12.00 sati doći će do obustave saobraćaja za sva vozila na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Od ostalih puteva s izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo