Kultura     | 04.10.2018. 11:36 |

'Dobar dan za posao' u Takmičarskom programu Festivala mediteranskog filma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Film „Dobar dan za posao“, nastao u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, nakon što je pozvan u službenu selekciju Busan International Film Festivala u Južnoj Koreji, putuje u Montpellier u Francusku.

Film će biti prikazan u Takmičarskom programu 40. CINEMED-a, festivala mediteranskog filma, koji se ove godine održava od 19. do 27. oktobra, a bit će prikazan 21. i 24. oktobra.

Drama "Dobar dan za posao“, u režiji i po scenariju Martina Turka, govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život.

Uloge u filmu ostvarili su poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Jasna Žalica, Ejla Bavčić...

Direktor fotografije filma je hrvatski snimatelj i reditelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić. "Dobar dan za posao“ je Turkov drugi igrani film, a slovenački reditelj trenutno radi na trećem.

Film "Dobar dan za posao“, koprodukcija BiH, Turske i Slovenije, produciran je u okviru produkcijske sheme za cjelovečernji film Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), koju su 2016. pokrenuli Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT). 

Prvi put je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u programu Pretpremijere, saopćeno je iz Sarajevo City of Film Fond.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Večeras počinje 21. TKT Fest - Festival otvara predstava Zijaha Sokolovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana