Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Nezavisni blok na čelu sa predsjednikom i kandidatom za člana Predsjedništva BiH, Senadom Šepićem, održao je sinoć završni predizborni skup za Krajinu u Bihaću. U prepunom Kulturnom centru prisutnima su se, pored predsjednika Senada Šepića, obratili nosilac liste za Skupštinu USK Nisvet Jusić, kandidatkinja za Skupštinu USK Irma Pašić i Anel Kajtezović, kao i kandidati za Parlament FBiH, nosilac Muhamed Memić, kandidatkinja Armina Begić, te nosilac državne liste Muhamed Mahmutović.

''Moji Krajišnici, samo se sjetite prije dvije godine šta je Bakir govorio da će ovdje biti pokrenuta izgradnja aerodroma, da će biti brza cesta od Srednje Bosne prema Krajini, da će biti nova cesta od Bužima do Cazina… Od toga nema ništa. A Šefik Džaferović, ovaj što kaže da će nastaviti gdje je Bakir stao, obećava da će se nešto desiti tek 2026. Pa sa ovakvom politikom niko više neće živjeti ovdje. Onda odu u Mostar pa kažu nama su glavni pravci prema moru i Savi, nema Krajine. Narod im više ne vjeruje. Dosta je bilo. Sva Bakirova obećanja odnijele su Una i Sana. Krajišnici znaju ko je na njihovoj strani, ko zna njihove probleme i kako da ih riješi. Nezavisni blok za razliku od lažnih obećanja nudi plan za Krajinu kao modernu evropsku regiju, sa poštenim poticajima, ravnomjernim regionalnim razvojem, jednakim šansama za sve, riješit ćemo granične prelaze, te glavne infrastrukturne projekte koji će nas izvući iz izolacije'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

''Senad Šepić je naše dijete. Dijete Krajine, dijete Bosne. I sve što je radio nikada nije zaboravio na svoju Krajinu. Sada Krajina ima šansu da ima svog čovjeka u Predsjedništvu BiH. Tu šansu ne smijemo propustiti – svi moramo biti uz našeg Senada jer je to čovjek koji svojim sposobnostima, međunarodnim kontaktima, političkim iskustvom i generalnim razumijevanjem Bosne i Hercegovine kao zemlje biće osvježenje koje našu državu može pokrenuti ka Evropskoj uniji i NATO-u. Nema mjesta u ovoj zemlji gdje Šepić nije bio, od Maljevca, do sela oko Trebinja, od Janje do Opličića kod Čapljine – on zna kako diše ova država, ima ideju i plan kako da sa druga dva naroda i svim građanima nametne rješavanje životnih pitanja i zato je najbolji kandidat za Predsjedništvo'', izjavio je novinar i književnik Muhamed Mahmutović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.