Stranačke aktivnosti     | 04.10.2018. 13:17 |

Saopćenje za javnost Prva stranka

FENA Saopćenje

Prva stranka - Ispravka saopćenja  

Prva stranaka poziva Visokog predstavnika u BiH i šefa misije OSCE-a da opravdaju svoje mandate u BiH i poduzmu mjere na zaštiti zakonitosti, integritetu i demokratičnosti izbornog procesa. U suprotnom najbolje je da konačno spakuju kofere jer već odavno njihovi skupi uredi i administracija nemaju nikakvog smisla i ne služe misiji zbog koje su uspostavljeni. 

Zabrinjavajući je izostanak rekacije iz OHR-a i OSCE-a na očigledne nezakonitosti u pripremi izbornog procesa,ali i prijetnje aktuelnih predstavnika vlasti upućene građanima i institucijama koje nisu u službi njihovog daljeg političkog opstanka.S obzirom na madndat prije svega OHR-a još uvijek nije kasno da se razvlaste postojeći članovi CIK-a i imenuje novo tijelo koje će raditi profesionalno i nepristrasno. Još nije kasno da se na adekvatan način sankcionišu oni politički lideri i subjekti koji šire govor mržnje, stvaraju atmosferu straha i podrivaju zakonodavno-pravni sitem BiH. 

Svojim nedjelovanjem OHR i OSCE u mnogome su doprinijeli stvaranju negativne atmosfere i podizanju tenzija u BIH i snose veliki dio odgovornosti za konstantno suzbijanje demokratskih procesa čime se građanima šalje poruka kako promjene nisu moguće. Bez reakcije posebno iz OHR Ovo je ključni trenutak da predstavnici međunarodne zajednice probude nadu građanima BiH i pokažu kako ne služe isključivo interesima kapitala koji su život u BiH učinili skoro nepodnošljivim. Ako OHR nije tu da bi osigurao interese građana BIH onda i ne treba da postoji.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Prva stranka

Saopćenje za javnost Prve stranke

Saopćenje za javnost Prva stranka

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!