Bosna i Hercegovina     | 04.10.2018. 14:34 |

Poziv za prijave za učešće na Četvrtom dijabetes dječijem kampu

FENA Saopćenje

ZENICA, 4. oktobra (FENA) - Savez udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona organizuje Četvrti dijabetes dječiji kamp od 19. do 21. oktobra 2018. godine u Sportsko-rekreacionom centru "Ajdinovići" kod Olova.

Kamp se organizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike Federacije BiH, te podršku Ministarstva zdravstva ZDK, Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i farmaceutskih kuća "Salvus" i "Novo Nordisk".

U fokusu kampa bit će prevencija mogućih komplikacija kod dijabetesa kroz zdrav stil života, a edukacijskim aktivnostima bit će obuhvaćena djeca i mladi i njihovi roditelji. Cilj je unaprijediti znanja za kvalitetniju kontrolu šećerne bolesti, promovirati zdrave životne navike, podići samopouzdanje te motivirati mlade i njihove roditelje da aktivno doprinose radu udruženja te promovišu zdrave životne stilove.

Djeca i mladi dijabetičari uzrasta od 10 do 30 godina mogu se prijaviti za učešće na dijabetes kampu putem e-maila sudzdk@gmail.com, a potrebno je poslati podatke: ime i prezime djeteta, godište sa jednim roditeljem ili mladi dijabetičari od 18 do 30 godina bez roditelja, broj telefona djeteta i roditelja ili mladih i mjesto iz kojeg dolaze sa područja ZDK.

Učešće na kampu je besplatno, a prijave za kamp ostaju otvorene do 10. oktobra 2018. godine, saopćeno je iz Saveza udruženja dijabetičara ZDK-a. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gaza: U izraelskim napadima na izbjeglički kamp Nuseirat ubijeno osam Palestinaca

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu