Sport     | 04.10.2018. 14:39 |

Deveta godišnjica ubistva Vedrana Puljića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Na današnji dan prije devet godina, u dešavanjima uoči utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva na stadionu "Pecara", hicem iz vatrenog oružja ubijen je navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Iako je prošlo devet godina od tog zločina, Puljićev ubica se još uvijek slobodno kreće, a sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu - stoji u saopćenju. 

Kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da riješe slučaj i na taj način dozvole mir svima onima koji tuguju i žale za Vedranom Puljićem.

- Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva - saopćeno je iz "bordo" kluba.

Prvotimci  Fudbalskog kluba Sarajevo danas su zajedno sa stručnim štabom, te delegacijom kluba posjetili mjesto gdje u miru počiva Vedran Puljić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu