Najave     | 04.10.2018. 17:01 |

Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta UNSA obilježava 55 godina djelovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu obilježit će u naredna dva dana prigodnim programom 55 godina djelovanja.

Obilježavanje te značajne godišnjice započet će akademijom 5. oktobra, uz prigodno obraćanje rektora Univerziteta u Sarajevu, dekana Filozofskog fakulteta te profesora emeritusa Mladena Bevande, koji će izlaganjem informirati goste o razvojnom putu Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Uslijedit će plenarna izlaganja akademika Adile Pašalić Kreso i profesora Mirjane Mavrak te Marka Palekčića.

Bit će održana i Međunarodna naučno-stručna konferencija "Ka novim iskoracima u odgoju i obrazovanju" sa tematskim sesijama uz učešće naučnika i stručnjaka iz prakse, kao i okrugli stolovi za pedagoge praktičare "Ka novim iskoracima u odgoju i obrazovanju - uloga pedagoga" te "Mobilnost i iskustva studenata sa invaliditetom u okviru Erasmus+ Projekta Trans2Work".

Programom su predviđene i brojne radionice, izložbe, predstavljanje knjiga i druge aktivnosti. 

Kako je najavljeno iz Filozofskog fakulteta UNSA, u programu će učestvovati gosti iz Italije, Poljske, Švedske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine koji će naučnim i stručnim izlaganjima i raspravama doprinijeti smjelijim iskoracima u odgojno-obrazovnoj stvarnosti.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Rekonstruisana biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima Filozofskog fakulteta SUM-a

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo