Bosna i Hercegovina     | 05.10.2018. 16:14 |

Dodijeljene nagrade za najbolje likovne i literarne radove

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. listopada (FENA) - Predsjedajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago i županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica u prostorijama JU "Dječji dom" Mostar dodijelili su nagrade za najbolje i najoriginalnije likovne i literarne radove na temu "Mjesto gdje se osjećam sretno" te za sportske rezultate djece bez roditeljske skrbi.

Današnja svečanost održana je u okviru obilježavanja Dječjeg tjedna koji je ranije započeo podjelom đačkih torbi i školskog pribora za učenike iz socijalno ugroženih obitelji, a nastavio se kroz športske i zabavne igre, te održavanje okruglog stola "Udomiteljstvo iz perspektive udomljenika (djeteta)" i izložbe likovnih radova, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Cilj Dječjeg tjedna je promicanje dječjih prava na različnim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici, kao i aktivno sudjelovanje djece u aktivnostima lokalne zajednice.

U svom obraćanju Špago je kazao kako se treba još više napora i rada uložiti kako bi djeca imala bolju budućnost.

Ministar Opsenica dodao je kako je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a i Vlada HNŽ-a u aktualnom mandatu uložila veliki napor i postigla značajne rezultate na ispunjenu ciljeva Dječjeg tjedna

"Paritet u Vladi koji je služio mnogima kao alibi za nečinjenje ili opravdavanje neuspjeha, nama je priskrbio legitimitet, jer su se naši projekti izdigli iznad svakodnevne matrice ponašanja i pokazali da je briga za djecu univerzalna formula osiguranja svjetlije budućnosti ove napaćene zemlje. Pokazali smo da je međuljudska, međunacionalna i međustranačka suradnja ne samo moguća, nego i poželjna. Ovo je naša zemlja i njena budućnost ovisi o našem međusobnom poštivanju i razumijevanju, toleriranju i spremnosti na kompromis", rekao je ministar Opsenica, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježavanje Dječjeg tjedna u Novom Travniku uz koncert Mravka Travka

Dječji tjedan u HNŽ-u: Kreće kampanja 'Ono što se izvana ne vidi'

U HNŽ-u obilježen Dječji tjedan

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu