Bosna i Hercegovina     | 07.10.2018. 14:25 |

Srednjoškolci poslali poruku zajedništva s Kozare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Mreža vijeća učenika Bosne i Hercegovine, povodom 7. oktobra - Općih izbora u BiH, poslala je poruku zajedništva s Kozare u kojoj su naglasili da izabrani predstavnici vlasti moraju znati da imaju saveznika u rješavanju problema mladih i srednjoškolaca.

Kako je saopćeno iz Mreže vijeća učenika BiH, od 4. do 6. oktobra predstavnici srednjoškolaca iz pet regija Republike Srpske udruženi u Mrežu vijeća učenika RS-a zajedno s kolegama iz četiri kantona Federacije BiH proveli su tri dana na Kozari, simbolu otpora fašizmu, zajedno planirajući rad srednjoškolaca u ovoj školskoj godini.

Srednjoškolci su isplanirali aktivnosti kroz koje će ukazivati na svoja prava i obaveze te prava i obaveze profesora, poručili su iz Mreže vijeća učenika BiH.

Ova Mreža godinama djeluje na rješavanju problema srednjoškolaca, poticanju na aktivizam te prevazilaženju podjela svih vrsta.

- Danas na Općim izborima u BiH biramo između 67 stranaka i 34 nezavisna kandidata koji su proteklih 30 dana predstavljali svoje planove i programe u okviru kojih su nam obećali svašta. Što se tiče mladih i planova za mlade u predizbornim programima posvetili su nam ukupno 50 stranica, odnosno manje stranica nego kandidata - navodi se u poruci Mreže vijeća učenika BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kavazović: Neka svi budu obuhvaćeni bajramskom radošću (VIDEO)

Kavazović: Neka svi budu obuhvaćeni bajramskom radošću

Tajvanska čelnica Tsai Ing-wen zahvalila svijetu na podršci

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'