Sport     | 07.10.2018. 14:21 |

Branković učestvovao na panelu u okviru svjetskog foruma 'Olimpizam u akciji'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Reprezentativac BiH u brzom klizanju i osnivač Akademije izvrsnosti BiH Edin Branković drugog dana foruma "Olimpizam u akciji“ učestvovao je na panelu koji je predvodila Mariana Behr, predstavnica projekta Obrazovanje za Rio 2016, Brazil.  

Među panelistima bili su i direktorica olimpijske edukacije, OK Litvanije Vita Balsyte, izvršni direktor PLAY Internationala (Francuska) David Blough, članica obrazovnog komiteta International Paralympic Committee & projekt menadžer Nippon Foundation Paralympic Support Centra (Japan) Miki Matheson i predsjednik odjela za mlade i sport UNESCO Alexander Schischlik.

U poslijepodnevnom dijelu programa učesnici foruma prisustvovali su razgovoru s Olimpijskim timom izbjeglica za Olimpijske igre (Rio 2016), predstavljanju projekata povezivanju društvenih zajednica u evropskim zemljama, Ruandi i Afganistanu kroz košarku, skate boarding i džudo.

U večernjim satima učesnici Foruma su zajedno sa učesnicima YOG 2018 i građanima Buenos Airesa prisustvovali svečanoj ceremoniji otvaranja Omladinskih olimpijskih igara na Plaza de la Republica. Prvi put u historiji modernih Olimpijskih igara ceremonija otvaranja bila je izvedena na otvorenom.

Branković će u sklopu programa YOG 2018 YCM (Youth Olympic Games 2018 Young Change-Maker) prisustvovati razgovoru sa Muhammed Yunusom osvajačem Nobelove nagrade za mir (2006) i osnivačem Grameen Banke (Bangladeš).

- Učešće Edina Brankovića kao osnivača Akademije izvrsnosti BiH i kao reprezentativca BiH na Forumu veliko je priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine (SKS BiH) uz čiju podršku predstavlja Bosnu i Hercegovinu širom svijeta, saopćeno je iz SKS BiH. 

Prvi dan svjetskog foruma “Olimpizam u akciji” okupio je više od 2.000 učesnika iz cijelog svijeta u izložbenom i kongresnom centru u Buenos Airesu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

U organizaciji Revicona u Dubrovniku 20. međunarodni ekonomski forum 'Korporativno upravljanje'

Forum o aktuelnosti doprinosa Nerkeza Smailagića političkim i islamskim naukama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!